Народный фронт сделал специальное заявление после скандала в Раде

После сегодняшнего инцидента в Верховной Раде,когда во время выступления Арсения Яценюка, его пытался вынести из-за трибуны уже бывший член фракции БПП Олег Барна, фракция «Народный фронт» сделала официальное заявление.

В частности, в заявлении сказано, что произошедшее в Верховной Раде Украины во время годового отчета коалиционного правительства недопустимо для европейского парламентаризма:

«Інцидент, який сьогодні відбувся у Верховній Раді України під час річного звіту коаліційного уряду є неприпустимим для європейського парламентаризму.

Виступаючи перед парламентом прем’єр-міністр Арсеній Яценюк аргументовано і детально задекларував спільні досягнення коаліції та Кабінету міністрів. Під час промови Арсеній Яценюк акцентував увагу на послідовному виконанні коаліційної угоди й реалізації програми уряду у пріоритетних напрямках, а саме щодо повного задоволення потреб Збройних Сил, підвищення соціальних стандартів, посилення енергетичної незалежності, дерегуляція, системних реформ освіти та медицини.

Підсумовуючи свій виступ, прем’єр-міністр звернувся до парламентарів з пропозицією ухвалити бюджет, податкову реформу й продовжити спільну роботу над впровадженням критично важливих реформдля України.

Звіт уряду перервав дикунський вчинок депутата від Блоку Петра Порошенка Барни. Нам складно знайти адекватне пояснення для таких дій парламентарія. Разом з тим, ми висловлюємо свою переконаність у тому, що проступок члена фракції БПП став агресивним наслідком масштабної і цілеспрямованоїантиурядової кампанії, яка загрожує дестабілізацією усієї держави в історично відповідальний момент.

Вимагаємо від президента України дати публічну оцінку діям депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка».

Прем’єр-міністр і фракція «Народного фронту» послідовно декларують спрямованість на продуктивну і командну роботу коаліції «Європейська Україна». Ми переконані, що сьогодні це єдиний шанс вберегти державу в умовах зовнішньої агресії з боку Росії та інших викликів для України.

Звертаємося до усіх учасників політичного процесу, а особливо до окремих партнерів по коаліції, з вимогою проявити державницьке мислення, припинити популістську антиурядову кампанію й спрямувати усю свою енергію на спільне вирішення проблем, які постали перед Україною.- говорится в заявлении фракции «Народный фронт».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: