250 тисяч сирійських біженців можуть повернутися додому в 2019 році

250 тисяч сирійських біженців можуть повернутися додому в 2019 році
Цього року до Сирії повернулися лише 37 тисяч біженців

5,6 млн сирійців-біженців перебувають в сусідніх із Сирією країнах

Відомство Верховного комісара ООН у справах біженців заявило в вівторок про те, що за їх оцінками наступного року в Сирію можуть повернутися до 250 тисяч біженців. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Цього року до Сирії повернулися лише 37 тисяч біженців. Повернення більшої кількості сирійців стримує те, що в них виникають проблеми із документами під час повернення, а також невирішеними залишаються питання повернення їхньої власності.

За оцінками офісу Верховного комісара ООН у справах біженців до 5,6 млн. сирійців на сьогодні перебувають на території Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту і Іраку. 

Зазначимо, що 10 грудня міграційний пакт ООН затвердили понад 150 країн.

Так званий Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію був розроблений під егідою ООН у липні 2018 року. Документ має рекомендаційний характер і юридично необов'язковий.

У пакті мають бути прописані безпечні, впорядковані і засновані на правилах стандарти міграції. В основі 18-місячних переговорів щодо документа було покладено постанову Генасамблеї ООН від вересня 2016 року. Тоді було проведено голосування на підтримку планів ООН, спрямованих на посилення захисту біженців та іммігрантів, а також на розширення підтримки тих країн, які приймають більшість біженців.

США, Польща, Угорщина, Болгарія, Угорщина, Чехія та Австрія, яка очолює ЄС, і деякі інші держави вже висловили сумнів у Глобальному пакті або заявили про відмову приєднуватися до нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: