633 людини, які вийшли з в'язниці за «законом Савченко», знову заарештовані за тяжкі злочини

633 людини, які вийшли з в'язниці за «законом Савченко», знову заарештовані за тяжкі злочини
Фото з відкритих джерел

У нас бездумно беруть так званий «закон Савченко», і випускають 50 тисяч злочинців, - Троян

Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що 633 людини, що вийшли за «законом Савченко», знову заарештували за вчинення особливо тяжких і тяжких злочинів, пише «Цензор. Нет».

«У нас бездумно беруть так званий «закон Савченко», і випускають 50 тисяч злочинців. Наприклад, у Київській області є знаменита банда Журавля. Скільки було судів, а тут вийшов «прекрасний" закон - і вони на волі. Можу озвучити кілька цифр. З останнього: тих, що вийшли за «законом Савченко», тільки зараз заарештували за особливо тяжких і тяжких злочинів 633 людини», - заявив він.

Також він прокоментував з якого періоду їх затримали. «З початку дії закону - з листопада. Випускали, в основному, з Нового року, і пішло-пішло. Так ось це ті, кого ми вже встигли затримати. З них тільки 17 вбивств. А загалом 318 чоловік повернулися назад у в'язницю», - розповів він.

Крім того, він повідомив, що за чотири місяці відбулося 13 депортацій злодіїв. «У нас 13 депортацій злодіїв за чотири місяці. Це 11 осіб, так як одного три рази депортували, але він повертався. Тільки в нашій країні таке може бути. Тому що є лише адмінштраф. Кримінального покарання за незаконне перетинання державного кордону немає. Раніше було. Ми зараз виступаємо за повернення цієї статті до Кримінального Кодексу України. Хоча б так почнемо боротися, - щоб вони повторно не в'їжджали», - пояснив Троян.

Нагадаємо, Верховна Рада україни 26 листопада 2015 р. прийняла закон авторства Надії Савченко «Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання». Неофіційну назву документа – «закон Савченко». Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Правоохоронні органи неоднозначно відгукуються про цьому законі. Зокрема Мін'юст очікує від Генеральної прокуратури України змін до «закону Савченко». У ГПУ також закликали народних депутатів внести зміни в цей законодавчий акт. За даними відомства, близько 5 тис. осіб, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, завдяки цьому закону вже вийшли на свободу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: