72% відсотки українців не задоволені своєю заробітною платою

72% відсотки українців не задоволені своєю заробітною платою

За даними опитування 27% людей в Україні відчувають потребу щось змінити в житті

За результатами опитування експертно-аналітичного центру HeadHunter один із важливих чинників, які спонукають людину до зміни робочого місця - це низька заробітна плата, не порозуміння в середині колективу та відсутність можливості професійного розвитку. Про це розповіли Лариса Онипко, керівник проекту «Премія HR-бренд Україна» HeadHunter Ukraine; Катерина Криворученко, спеціаліст експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

За даними опитування експертно-аналітичного центру hh.ua одною  з основних причин, яка підштовхує людину до пошуку нової роботи є низька заробітна плата. Таку думку мають 72% опитаних.

«Роботодавці слідкують за тим, щоб заробітна плата була конкурентоспроможною. Але не завжди роботодавець встигає за тим, що відбувається на ринку», - говорить Лариса Онипко.

На другому місці - відсутність можливості професійного розвитку. Це зазначили 63% респондентів.

«Також важливим є можливість професійного зростання. Останні кілька років ми спостерігаємо, що це (професійний розвиток – Главком) важливий мотиватор. Не всім людям при влаштуванні достатньо лише заробітної плати, вони хочуть розвиватися на роботі. А саме мати розвиток  у двох напрямках. Перший – різноманітні майстер-класи, семінари, навчання в рамках компанії, які розвивають його як фахівця. Другий – безпосередньо кар’єрний розвиток», - говорить Катерина Криворученко.

Несприятливі умови в колективі (44%) також входить в трійку причин, які можуть підштовхнути людину до зміни роботи.

«Для більшості людей дуже важливою є атмосфера в колективі. Якщо відсутнє відчуття комфорту, то це також може спонукати до зміни», - говорить Криворученко.

Також за даними опитування 27%  людей  відчувають потребу щось змінити в житті, 17% скаржаться на  погані умови робочого місці, 10%  громадян мають бажання змінити сферу діяльності, 9% зазнають скорочення штату та змінюють роботу через не зручне розташування офісу.

Спеціаліст експертно-аналітичного центру зазначає, що за результати опитування  більша частина людей, а саме 44% , змінює своє місце роботи раз на 2-4 роки.

Також за її словами 82% респондентів, під час моніторингу вакансій, надають перевагу сайтам з пошуку роботи.

«На цих сайтах, як правило розміщають роботодавці перевірені. У нас є чітка перевірка роботодавців. Чи дійсно він зареєстрований, чи сплачує податки. Це дає можливість мінімізувати потрапляння на недоброчесного роботодавця», - розповідає Катерина Криворученко.

Також експертка додає, що дієвими методами є перевірка відкритих вакансій на сайтах компаній та безпосередньо пошук роботи через коло знайомих.

«В середньому на пошук роботи українець витрачає від 2 до 6 місяців», - констатувала Катерина Криворученко.

Експертка пояснює методологію опитування. «На деякі питання респондент міг обирати 3-4 позиції, які вона відчуває при пошуку роботи. Тобто це комплексна ситуація, коли одночасно це може бути надія -більша заробітна плата,комфортніші умови в колективі або розташування офісу, але разом з тим страх- чи мене туди візьмуть, чи мені це підійде. Тому більше ніж 100%», - підсумувала Криворученко.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: