А як же Крим? Росія запозичить технологію виробництва вин у Африки

А як же Крим? Росія запозичить технологію виробництва вин у Африки
Росія запозичить технологію виробництва вин у Африки

Кремль вважає, що вино в Африці, краще ніж у Криму?

Міністр сільського господарства Російської Федерації Олександр Ткачов заявив про бажання Росії перейняти досвід ПАР у виноградарстві та виноробстві. Про це він  повідомив в ході робочої зустрічі з міністром сільського, лісового і рибного господарства Південно-Африканської Республіки, що відбулася на зерновому форумі в Сочі.

Як повідомляє прес-служба російського аграрного відомства, «ПАР відома своїми марками вина на весь світ. Ми зацікавлені в обміні досвідом і технологіями, а також в поставках саджанців з республіки», - заявив російський міністр. Ткачов зазначив, потенціал між двома країнами реалізується в повному обсязі, вказавши на те, що «російські експортери виявляють інтерес до поставок продукції тваринного походження, зокрема, готової м'ясної продукції зі свинини, яловичини, баранини і м'яса птиці в ПАР».

Нагадаємо, раніше український суд надав дозвіл на затримання так званого «директора» винзаводу «Масандра» в Криму Яніни Павленко.

За даними Генпрокуратури України, триває процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати однієї пляшки унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 вартістю близько 100 тис доларів. Це вино входило в колекційний фонд енотеки в Державному концерні Національневиробничо аграрне об'єднання Масандра), було національним надбанням України, представляло значну історичну, наукову і практичну цінність.

Раніше в анексованому Криму Массандра виставила на продаж близько 13 000 пляшок колекційних вин врожаю різних років - з 1935-го по 2005-й рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: