Адвокат EX.ua вважає, що Україна – «хлопчик для биття» для США, які борються з піратством

Адвокат EX.ua вважає, що Україна – «хлопчик для биття» для США, які борються з піратством
Боротьба з піратсвом

Адвокат вважає, що Україну вирішили покарати за піратсво суто показово

Артем Афян, адвокат компаній EX.ua та FS.to в інтерв’ю Главкомупрокоментував ситуацію, яка склалася у зв’язку із закриттям популярних в Україні онлайн-кінотеатрів. Зокрема, він вважає, що правовласники просто не розуміють, що користувачі з EX.ua іFS.to втечуть до торрентів, а не на платні легальні ресурси.

«Це проблема великих корпорацій. Коли рішення про прибутки приймають одні, займаються боротьбою з піратством інші і в цей момент починається дроблення цілей. Тому логіка, яка може вміститися в голові однієї людини, у корпорації розпорошується. По-друге, мені здається, їм Україна як ринок просто нецікава», - вважає адвокат.

Він зазначив, що коли Україну у США називають піратом №1 – це просто смішно. Адже у нас «маленький жебрацький ринок.

«Якби у нас національною ідеєю на рівні держави було «ну ж бо станемо піратом №1», ми б заснували міністерство піратства. Але з ким нам довелося би конкурувати? З Китаєм, який жене сюди всі ці «Абібаси», це також інтелектуальне піратство, з Індією, де проблема настільки велика, що вони взагалі махнули на неї рукою. І наші 15 мільйонів користувачів… Що вони там наклікали, що ми опинилися на 1-му місці у світі? Просто Україна є нецікавою як ринок, зручною для показових виступів, аби дорікнути, полаяти», - підкреслив він.

Нагадаємо, 15 листопада співробітники департаменту кіберполіції Національної поліції вилучили сервери популярного в Україні онлайн-кінотеатру FS.to. За повідомленням правоохоронців, було припинено роботу навіть не одного, а групи «піратських онлайн-кінотеатрів», в яку входили ресурси FS.to, BRB.to, FS.ua та CXZ.to. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Поліцейські здійснювали обшуки в офісах, дата-центрах, а також будинках фігурантів провадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: