Адвокат розповів про стан здоров'я Балуха

Адвокат розповів про стан здоров'я Балуха

Балух почав значно краще почуватися завдяки допомозі співкамерника-остеопата

Стан українця Володимира Балуха покращився. Про це заявила адвокат Балуха Ольга Дінзе, повідомляє 112 Україна.

Вона наголосила, що ув’язнений продовжує голодування.

«На сьогоднішній день йому набагато краще завдяки особам, які спільно з ним перебувають в одній камері. Там сидить людина, що є остеопатом, яка вправила Балуху хребці, вчить його правильно робити вправи. У Балуха з'явилася рухова активність, він почав краще почуватися, незважаючи на продовження голодування», - розповіла вона.

Дінзе зазначила, що Балух не хоче, щоб зараз його відвідував лікар слідчого ізолятора.

«Він вимагає лікарів організації Червоний Хрест», - сказала захисник.

«Балуху ніякі суміші не дають. Він три тижні тому перейшов на полегшений режим голодування: він вживає чорні сухарі і п'є кисіль», - розповіла вона.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року.

Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

16 січня 2018 р. Балуха засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти українця порушено через заяву Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

15 червня підконтрольний Кремлю Роздольненський суд продовжив запобіжний захід Балуху у вигляді утримання під вартою до 14 серпня.

22 червня омбудсмен Людмила Денісова заявила про вимогу терміново надати їй дозвіл відвідати Балуха в окупованому Криму, а згодом повідомила, що Балуха перевели до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: