Адвокат Януковича вимагає допиту в суді Штайнмаєра, Фурн'є і Сікорського

Адвокат Януковича вимагає допиту в суді Штайнмаєра, Фурн'є і Сікорського
Адвокат Януковича Віталій Сердюк 

Адвокатське об'єднання Aver Lex, що представляє інтереси Віктора Януковича, направило до Генеральної прокуратури України відповідне клопотання

Захист Віктора Януковича наполягає на допиті європейських лідерів, які в лютому 2014 гарантували врегулювання кризи в Україні. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex.

Зокрема мають бути допитані тодішній міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, керівник Департаменту континентальної Європи міністерства закордонних справ Франції - Ерік Фурн’є  і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, які разом з лідерами опозиції і президентом України Віктором Януковичем 21 лютого 2014 підписали Угоду про врегулювання політичної кризи в Україні.

Адвокатське об'єднання Aver Lex, яке представляє інтереси Віктора Януковича, направило до Генеральної прокуратури України відповідне клопотання.

«Їх необхідно допитати і з'ясувати, чи не діяли європейські гаранти Угоди в змові з лідерами опозиції під час здійснення державного перевороту в лютому 2014 року, необхідно організувати їх допит», - зазначив адвокат Віталій Сердюк.

Він нагадав, що зобов'язання за угодою, підписаною 21 лютого 2014 року, були виконані лише Януковичем – вже того ж дня сили правопорядку почали відхід із центральної частини Києва, він погодився на дострокові президентські вибори та інше. Однак лідерами опозиції і європейськими гарантами умови угоди та їх виконання були повністю проігноровані.

Також були проігноровані і листи Віктора Януковича, які він 22 лютого 2014 року направив гарантам Угоди про врегулювання кризи Штайнмаєру, Еріку Фурн’є і Сікорському з проханнями втрутитися для відновлення конституційного порядку в Україні, забезпечення законності, миру, правопорядку та захисту громадян України.

«І умови Угоди, і листи Віктора Януковича про їх виконання – все це повністю проігноровано як опозицією, так і європейськими лідерами, які гарантували цю Угоду. Тому, необхідно з'ясувати, чому так сталося і хто винен у тих катастрофічних подіях, які стали наслідком силового захоплення влади», - підкреслив Віталій Сердюк.

Раніше екс-глава Адміністрації президента часів Януковича Андрій Клюєв заявляв, що Янукович під час Євромайдану писав листи європейським міністрам і просив втрутитися в ситуацію в Україні, щоб не допустити конфлікту.

За його словами, 22 лютого 2014 року Янукович написав листа міністру закордонних справ Німеччини Штайнмаєру, Польщі - Сікорському, Франції - Фабіусу, де ще раз нагадав їм, що їх країни є гарантами виконання мирної угоди. Янукович просив втрутитися в процес розв'язання політичної кризи в Україні. Клюєв також зазначив, що реакції на листи не було. Адвокат Януковича Віталій Сердюк також підтвердив існування листів іноземним міністрам.

Нагадаємо, раніше захист Януковича заявляв, що Угода про врегулювання кризи, підписана в лютому 2014 року, відсутня в АП. Запит про надання завіреної копії цього документа захист Януковича направляв в АП, де пізніше повідомили про відсутність цієї угоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: