Адвокати заперечують існування в США нового позову проти Фірташа

Адвокати заперечують існування в США нового позову проти Фірташа
Бізнесмен Дмитро Фірташ

Адвокати заявляють, що ЗМІ помилково повідомили, що прокуратура США висунула нові звинувачення проти Фірташа в підкупі громадян США

Адвокат українського бізнесмена Дмитра Фірташа Отто Дітріх заявив, що ніякого нового позову з боку прокуратури США проти його підзахисного не існує. Про це адвокат сказав в коментарі австрійському виданню Krone.

Дітріх зазначив, що заява прокуратури США, про яку пишуть в медіа, є виключно відповідним коментарем прокуратури США ( «Consolidated Government's Response») на клопотання, подане раніше адвокатами Фірташа про відхилення позову проти їхнього клієнта, а не новим позовом.

В свою чергу, іншого адвокат Фірташа Ден Вебб у своїй заяві, яка є в розпорядженні «Главкома», зазначив, що «два нових звинувачення, які містяться в офіційній відповіді прокуратури США від 24 липня 2017 року на клопотання Фірташа про відхилення висунутих проти нього первинних звинувачень, є помилковими і навіть не були включені в обвинувальний акт».

«По-перше, у відповіді на подане клопотання прокуратура звинуватила Дмитра Фірташа нібито в причетності до «російської організованої злочинності». Але на сьогоднішній день будь-яких доказів за цим звинуваченням немає, тому це звинувачення і не було включено прокуратурою США в обвинувальний акт», - вказав адвокат.

«По-друге, прокуратура звинуватила Дмитра Фірташа в дачі хабарів, призначених для окремих громадян на території США. Це звинувачення також є хибним, тому воно також не було включено в обвинувальний акт. Пан Фірташ не причетний до дачі хабарів нікому ні на території США, ні де-небудь ще», - заявив Вебб.

Він зазначив, що адвокати подали клопотання, оскільки звинувачення не стосуються дій на території США і ніяким чином не впливають на США. «Ми сподіваємося, що подача цього клопотання в результаті призведе до закриття справи в суді. Але якщо навіть цього не відбудеться, ми впевнені, що пан Фірташ буде виправданий, якщо він постане перед судом США», - переконаний Вебб.

«Більш того, українські ЗМІ помилково повідомили, що прокуратура США висунула нові звинувачення проти пана Фірташа нібито в підкупі громадян США. Це інформація також є неправдивою і повинна бути виправлена», - додав він.

Нагадаємо, видання The New York Times повідомило, що у новому поданні проти Фірташа, якого підозрюють у міжнародному підкупі, вперше стверджується, що частина хабарів призначалася певним американським громадянам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: