Airbus представила концепт винищувача нового покоління

Airbus представила концепт винищувача нового покоління

Новий винищувач призначений для заміни Eurofighter Typhoon

Компанія Airbus Defence and Space розкрила деякі подробиці про винищувач нового покоління, який отримав проектну назва New Fighter. Компанія зрушила терміни його прийняття на озброєння на 2040-ві, а також оголосила, що новий винищувач призначений для заміни Eurofighter Typhoon і Dassault Rafale. Про це повідомляє агенство Jane's.

Винищувачі четвертого покоління Eurofighter Typhoon і Dassault Rafale є одними з основних багатоцільових винищувачів у військово-повітряних силах європейських країн. Обидва винищувачі почали експлуатуватися в 2000-х роках. У 2016 році Airbus Defence and Space заявила, що разом з ВПС Німеччини розпочинає формування списку вимог до винищувача нового покоління, розробка якого має розпочатися в найближчі роки.

Спочатку передбачалося, що новий винищувач почне поставлятися на озброєння в 2030-х роках, і стане заміною для застарілих винищувачів-бомбардувальників і перехоплювачів Panavia Tornado (модифікації IDS і ADV). Згідно з новими планами, оголошеним представниками Airbus на конференції International Fighter 2017, компанія розглядає New Fighter в якості заміни Typhoon і Rafale в 2040-х роках.

Також стало відомо, що винищувач стане частиною системи Future Combat Air System, яка буде об'єднувати як пілотовані, так і безпілотні літальні апарати. Згідно представленої концепції Future Air Power, літаки (винищувачі, транспортні та розвідувальні літаки), безпілотні апарати і супутники будуть утворювати єдину мережу, обмінюватися інформацією, і діючу спільно.

Незважаючи на те, що Airbus Defence and Space займається проектом нового винищувача, який повинен прийти на зміну Eurofighter Typhoon, компанія також займається і модифікацією поточного озброєння. У 2015 році Airbus провів випробування нових аеродинамічних елементів для Typhoon, які повинні збільшити маневреність літака, а також його бойове навантаження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: