Акції російського «Русала» впали до історичного мінімуму

Акції російського «Русала» впали до історичного мінімуму
Фото: Андрей Рудаков / Bloomberg

Основний власник «Русала» Олег Дерипаска підпав під санкції США

Акції російської алюмінієвої компанії  «Русал» знизилися до історичного мінімуму.

До ранку понеділка, 16 квітня, папери компанії на Гонконгській біржі подешевшали більш ніж на 16 відсотків до 1,62 гонконгського долара.

Це найнижчі показники для компанії з моменту виходу на IPO в 2010 році: тоді акції компанії коштували 10,8 гонконгського долара за штуку, уточнює РБК.

Нагадаємо, найбагатші люди Росії втратили в цілому приблизно $16 млрд у зв'язку з недавнім введенням Сполученими Штатами санкцій відносно деяких росіян, компаній і посадових осіб. Т

Раніше повідомлялося, що санкції США обвалили акції «Русала» майже на 50%.

В понеділок 9 квітня курс євро в ході торгів на Московській біржі вперше з 4 серпня 2016 року перевищив 74 руб. Також протягом дня курс долара виріс на 1,84 руб. до 60,01 руб.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорять нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: