Активісти за одну ніч декомунізували цілий район на Полтавщині

Активісти за одну ніч декомунізували цілий район на Полтавщині

Як розповідали місцеві жителі, декомунізація на цих теренах загальмувала через те, що місцеві громади (переважно пенсійного й передпенсійного віку) ніжно опікали своїх бовванів, а місцева влада не палала бажанням вступати у відкриті конфлікти з потенційним електоратом

Семеро активістів протягом ночі знесли в одному з районів Полтавщини усіх ідолів радянських часів: трьох Ленінів, одного Маркса і одного Чапаєва. Самі місцеві напередодні повалили також Леніна, Маркса та Петровського

«Ми виїхали з Києва в бік райцентру Чорнухи Полтавської області близько сьомої вечора. Нас було семеро: збірна «солянка» з різних рухів та організацій. Шестеро хлопців і одна дівчина. Чорнухинські активісти просили нас допомогти знести кілька «малих архітектурних форм», розкиданих по селах району», - розповіли активісти.

 

Вони розповіли, що дорогою на «об’єкти» зупинилися у лісі, щоб «потренуватися».

«Напередодні провели ретельну розвідку, вивчили місцевість та об’єкти роботи, закупилися всім необхідним реманентом і поїхали. Дорогою звернули з траси до лісу, де знайшли підхоже дерево і провели на ньому тренування: розподілили ролі і засікали час, за який у нас виходило злагоджено розкласти драбину, піднятися нею нагору, зачепити сталевим тросом за гілку, потім приєднати все це до лебідки та іншого дерева і, нарешті, почати тягнути. Доки ми цим займалися, єдина дівчина з нашої команди, яка мала робити фотозйомку декомунізації, назбирала грибів у лісі», - розповідають «декомунізатори».

«До Чапаєва у Хейлівщині ми дісталися, коли на вулиці вже бушувала злива. Але нам за цю ніч вдалося так набити руку, що червоний комдив злетів із постаменту швидше, аніж людина здатна дорахувати до трьох, - повідомили активісти. - Таким чином, зусиллями семи людей за одну ніч цілий район виявився начисто декомунізованим. Чи могла б те ж саме зробити місцева влада? Так, безперечно. Як і місцева громада».

Більше читайте в матеріалі «Главкому»: Як завзята сімка декомунізувала цілий район. Нічна історія з Полтавщини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: