Невідомі зірвали скандальний «Форум нацменшин України»

Невідомі зірвали скандальний «Форум нацменшин України»

Раніше в мережі з’явилась інформація, що «форум» можуть використати для проведення провокацій

Люди, одягнені у темний одяг зірвали «Форум національних меншин», який сьогодні проходив у готелі Hilton Kyiv. Захід організувала партія «Розумна сила», яку декотрі ЗМІ називають проектом «сім’ї Януковича».

Чоловіки зайшли до зали попри намагання охоронців їх стримати і заявили, що проведення заходу є незаконним.

Їм заперечити намагався лідер «Розумної сили» Олександр Соловйов - екс-правоохоронець, який працював під керівництвом біглого соратника Януковича Віталія Захарченка.

Громадські активісти вступили у перепалку із організаторами форуму, не даючи провести захід. Через деякий час поліція, яка чергувала біля готелю, зайшла до приміщення. Нині, за словами поліції, правоохоронці проводять опитування присутніх, проте протоколи про порушення не складають, позаяк не знають за якою статтею кваліфікувати порушення.

«Що ви робите, досить розривати країну на частини», - оголосив про припинення форуму Соловйов.

 За словами організаторів заходу, на форумі нібито були присутні депутати Європарламенту. Зокрема, депутатом Європарламенту назвали болгарського соціаліста Румена Гечева, проте на сайті Європаламенту у переліку депутатів від Болгарії він відсутній.

Румен Гечев зробив скандальну заяву з приводу українського закону про освіту. Він заявив, що закон майже 90% «забракує» Венеційська комісія.

При цьому на початку «форуму» було заявлено, що депутати Європарламенту нібито надіслали лист підтримки заходу.

Нагадаємо, ще до проведення «Форуму національних меншин» український громадський діяч Йосиф Зісельс заявляв, що цей захід можуть використати як провокацію. «Згідно з отриманням нами запрошенням, на Форумі йдеться про обговорення Закону про освіту. Після ретельного вивчення інформації щодо заходу ми закликаємо шановних представників національних меншин бути обережними», - писав Зісельс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: