Американські вчені виявили новий природний антибіотик

Американські вчені виявили новий природний антибіотик
Вчені

Клінічні дослідження антибіотику можуть початися через три роки

Вчені американського університету Rutgers виявили новий природний антибіотик, здатний боротися з бактеріями, які виявляються нечутливими до існуючих ліків. Антибіотик виявили в пробі грунту, взятої в Італії.

Про це повідомляє Rfi.

«Новий антибіотик проводиться мікробом, який отримав назву «псевдорідіміцін» (PUM). Він здатний знищувати широкий спектр бактерій, велика кількість яких резистентні стосовно вже існуючим на ринку ліків», - зазначає видання.

Псевдорідіміцін нейтралізує полімеразу, фермент, необхідний практично для всіх функцій будь-якого організму. Проте, механізм його дій відмінний від класу антибіотиків, спрямованих на той же фермент. Таким чином, ймовірність появи резистентності до ліків у випадку PUM приблизно в 10 разів менше.

У лабораторних умовах новий антибіотик знищив близько двадцяти видів бактерій. Зокрема, лабораторні досліди показали, що за допомогою нового антибіотика вдалося вилікувати скарлатину у мишей. Особливо високі показники були зареєстровані відносно стрептококів і стафілококів.

Клінічні дослідження можуть початися через три роки. У разі позитивного висновку новий антибіотик з'явиться в аптеках через 10 років.

Нагадаємо, нещодавно вчені оприлюднили «приголомшливі результати» лікування одного з видів раку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: