Американський генерал вимагає від НАТО більше солдат для місії в Афганістані

Американський генерал вимагає від НАТО більше солдат для місії в Афганістані

Альянс готовий дати додатково лише 700 солдат, хоча до цього обіцяли 1,5 тисячі

Командувач американських і союзних сил в Афганістані Джон Ніколсон взяв участь в засіданні міністрів оборони НАТО 9 листопада, під час якого розглядалося рішення щодо необхідності збільшення військової присутності в цій країні південної Азії.

За словами генерала, під час засідання американська сторона намагалася чітко донести до своїх союзників необхідність допомоги у виконанні спільної місії в Афганістані. Про це повідомляє Reuters.

Однак на даний момент, як повідомили Reuters, два дипломатичних джерела країни-члени НАТО готові надати додатково лише 700 солдат, в той час як США планують надіслати 2,8 тисяч бійців.

При цьому до початку засідання міністрів оборони генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг пообіцяв, що США і решта союзників порівну розділять зобов’язання щодо необхідності надати додатково 3 тисячі солдат.

Показово, що за словами міністра оборони ФРН Урсули фон дер Ляєн Берлін взагалі немає наміру посилювати свою присутність в Афганістані навіть у 2018 році. Як наслідок, генерал Ніколсон заявив про своє побоювання, що США будуть змушені самостійно задовольняти потреби місії в Афганістані зі збільшення військової присутності.

Це все відбувається на фоні того, що 43% районів Афганістану «Талібан» або контролює повністю на сьогоднішній день, або веде активне протистояння за них із Кабулом. Окрім того, лише за перші чотири місяці 2017 року 2531 боєць армії Афганістану загинув в боях, а 4238 отримали поранення.

Ніколсон під час виступу 9 листопада особливо наголосив на важливості продовження НАТО тренувальної місії бійців збройних сил і поліції цієї країни південної Азії. 

Як повідомляв раніше «Главком», на засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО 8-9 листопада планується схвалення плану щодо відправки в Афганістан додаткових 3 тисяч солдат. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: