Американський сенатор: сигнали США щодо КНДР вводять в оману Південну Корею

Американський сенатор: сигнали США щодо КНДР вводять в оману Південну Корею

Джек Рід закликав до пошуку дипломатичного вирішення протиріч між Вашингтоном і Пхеньяном

Найстарший представник Демократичної партії США в комітеті Сенату із питань збройних сил заявив про те, що Південну Корею заплутують і вводять в оману суперечливі сигнали із боку Вашингтону щодо того, як американці збираються протидіяти загрозі з боку КНДР.

Дану заяву сенатор Джек Рід зробив після відвідин Південної Кореї, де він в тому числі зустрічався із Міністром закордонних справ цієї країни паном Кан Гьон Хва і іншими високопосадовцями. Про це пише південнокорейське інформаційне агентство Yonhap News Agency.

За словами сенатора Ріда, головна проблема в тому, що із одного боку Рекс Тіллерсон говорить про необхідність встановлення дипломатичних контактів із КНДР для врегулювання протиріч. Однак з іншого боку президент Дональд Трамп своїми войовничими заявами підриває зусилля Державного секретаря.

На думку ж самого сенатора від Демократичної партії, без дипломатії для врегулювання протиріч із Пхеньяном щодо ракетно-ядерної програми останнього не обійтися, оскільки кількість можливих жертв і руйнувань у випадку військового сценарію буде катастрофічною.

Тому, за словами Джека Ріда, не дивно, що Сеул хвилюється, оскільки найбільше у випадку відкритої війни між США і КНДР постраждає саме Південна Корея.

Окремо сенатор Рід закликав адміністрацію Дональда Трампа нарешті призначити посла до уряду Республіки Корея і більш тісніше координувати із союзниками із східній Азії стратегію щодо Пхеньяну. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: