Amnesty International про Сенцова: примусове годування - це тортури

Amnesty International про Сенцова: примусове годування - це тортури
Олег Сенцов

Ми заявляємо про неприпустимість примусового годування, - правозахисники

Правозахисна організація Amnesty International в Україні заявила про неприпустимість примусового годування незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, що повідомив про припинення з сьогоднішнього дня голодування, якого дотримувався 145 днів. Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Ми заявляємо про неприпустимість примусового годування, яке фактично є різновидом тортур, і вимагаємо надання Олегу своєчасної та ефективної медичної допомоги. Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в'язниці!», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 5 жовтня Олег Сенцов заявив про припинення голодування. Він зазначив, що в разі його продовження до нього застосували б примусове харчування через його критичний стан.

«У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами, що почалися у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожує. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити своє голодування із завтрашнього дня, тобто з 6.10.18», - йдеться в заяві Сенцова.

 Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе також розповів, що в разі відмови припиняти голодування режисерові обіцяли зробити з нього овоч. «Якщо б йому не погрожували примусовим годуванням, фізичною силою і тим, що з нього будуть робити овоч, він би продовжив голодування. Я так розумію, що наміри лікарів лабитнангівської лікарні були досить серйозними», - пояснив адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: