Amnesty звинуватила Росію у викраденні і катуванні її співробітника

Amnesty звинуватила Росію у викраденні і катуванні її співробітника
У РФ викрали та катували спостерігача Amnesty International Олега Козловського 

За інформацією організації, Козловський прибув у Магас 5 жовтня для моніторингу мирних протестів

Спостерігача Amnesty International Олега Козловського, направленого до столиці Інгушетії Магаса для моніторингу протестних мітингів, викрали, побили та влаштували йому інсценування страти з боку невідомих, що назвалися співробітниками органів безпеки РФ.

Про це повідомляється на сайті Amnesty International.

За інформацією організації, Козловський прибув у Магас 5 жовтня для моніторингу мирних протестів, що почалися після підписання 26 вересня між лідерами Інгушетії і Чечні угоди про визначення адміністративного кордону між двома регіонами.

Ввечері 6 жовтня невідомий, який назвався представником організаторів протесту, заманив Козловського у своїй автомобіль під приводом організації зустрічі з мітингувальниками. Замість цього його вивезли за межі міста, де роздягли, почали бити і погрожувати розстріляти. Екзекуція тривала дві години.

«Вони приставили пістолет до моєї голови і сказали, що мене збираються вбити. Чоловіки назвалися співробітниками місцевого Центру по боротьбі з екстремізмом. Вони зажадали від мене імена моїх контактів в Інгушетії і пригрозили вбити мою дружину і дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося», - розповів Козловський.

«Цей насильницький інцидент викликає шок і тривогу. Але влада повинна розуміти, що нас не зможуть залякати люди, які ховаються за масками. Ми подали заяву про злочин до російських компетентних органів», – заявила директор Amnesty International зі Східної Європи та Центральної Азії Марі Стразерс.

За її словами, правозахисника викрали на очах у співробітників готелю і в полі зору камер відеоспостереження в місті, де через протести було дуже багато поліцейських.

«Ті, хто несе відповідальність за цю боягузливу атаку, мають бути негайно знайдені і передані під суд», – додала Стразерс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: