Анджеліна Джолі виступила на захист жінок Донбасу

Анджеліна Джолі виступила на захист жінок Донбасу
Анджеліна Джолі

Анджеліна Джолі і Йенс Столтенберг підкреслили, що НАТО несе відповідальність за те, щоб стати провідним захисником прав жінок у всьому світі

Посол доброї волі ООН і голлівудська актриса Анджеліна Джолі разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом написали статтю виданню The Guardian про те, що НАТО може вплинути на припинення насильства над жінками, де згадали про насильство в Україні.

У своїй публікації вони зробили акцент на захисті прав жінок у всьому світі, в тому числі тих, хто проживає в районах активних бойових дій.

«Заборонене міжнародним правом, сексуальне насильство продовжує використовуватися як тактичний метод війни у багатьох військових конфліктах, починаючи від М'янми закінчуючи Україною, а також від Сирії до Сомалі. Це і групове зґвалтування, сексуальне рабство, і расова дискримінація, і тероризм. Жінці у зоні бойових дій знаходитись набагато небезпечніше, ніж солдатам. Припинення насильства за ознакою статі є життєво важливим питанням миру та справедливості», – наголошується в публікації.

Також Анджеліна Джолі і Йенс Столтенберг підкреслили, що НАТО несе відповідальність за те, щоб стати провідним захисником прав жінок у всьому світі, і має посприяти тому, щоб жінки займали керівні посади в різних організаціях.

Нагадаємо, як йдеться в останньому звіті ООН, за час конфлікту на Донбасі загинули 10,3 тис. осіб

Читайте також: «Стамбульська конвенція нічого подібного не передбачає». Як депутати подолали домашнє насильство

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: