Анкара обурилась словами Папи Римського про геноцид вірмен

Анкара обурилась словами Папи Римського про геноцид вірмен
zn.ua

Офіційна Анкара назвала слова Франциска про вбивство вірмен «ментальністю хрестоносців»

Туреччина обурилася тим, що голова Католицької церкви папа Франциск укотре назвав масові убивства вірмен у часи Першої світової війни - геноцидом. Офіційна Анкара назвала ці слова Франциска «ментальністю хрестоносців».

«У діяльності папи можна побачити усі відмінні риси і відображення ментальності хрестоносців», - заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуреттін Джаніклі. За його словами, заяви Франциска «не мають жодного стосунку до реальності»

Раніше цього тижня папа Франциск під час свого візиту у Єреван назвав масові убивства вірменів у Османській імперії у 1915 році «геноцидом»: «Ця трагедія, цей геноцид, на жаль, ознаменував початок печальної серії великих катастроф минулого століття».

Минулого року понтифік уже називав убивства вірмен «першим геноцидом ХХ століття», викликавши різку реакцію Анкари.

За оцінками вірменських та багатьох незалежних істориків, під час Першої світової війни внаслідок систематичних убивств загинули 1,5 млн вірмен. Геноцид вірмен засудили багато країн світу.

Туреччина визнає, що багато вірменів-християн, які жили в Османській імперії, були вбиті під час зіткнень з урядовими військами під час Першої світової, але вважає число загиблих завищеними і заперечує, що вбивства відбувалися виключно за національною ознакою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: