Антикорупційне бюро відкрило провадження у справі щодо головного санітарного лікаря

Антикорупційне бюро відкрило провадження у справі щодо головного санітарного лікаря

Силовики стверджують, що високопосадовці державної санітарно-епідеміологічної служби України спільно з директором департаменту розробили злочинну схему розкрадання та привласнення бюджетних коштів

Національним антикорупційним бюро України було відкрито кримінальне провадження у справі щодо головного санітарного лікаря за ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України. Про це повідомили в прес-службі Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Нагадаємо, оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з детективами НАБУ затримали головного санітарного лікаря України та директора структурного департаменту СЄС за розкрадання бюджетних коштів.

Наразі проводяться заходи по затриманню керівників територіальних управлінь санітарно-епідеміологічної служби України та санкціоновані обшуки.

За даним фактом Національним антикорупційним бюро України було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) України.

Оперативники ДЗЕ встановили, що високопосадовці державної санітарно-епідеміологічної служби України спільно з директором департаменту розробили злочинну схему розкрадання та привласнення бюджетних коштів.

Також до корупційної схеми причетні й керівники обласні санітарних лабораторій. Працівникам служби безпідставно нараховували та виплачували премії. Частину отриманих грошей керівники обласних підрозділів передавали вказаним високопосадовцям СЄС України.

За попередньою інформацією, сума привласнених коштів сягає 400 тисяч гривень.

Наразі на території України оперативники ДЗЕ Нацполіції спільно з НАБУ проводять масштабні заходи по затриманню обласних керівників територіальних підрозділів санітарно-епідеміологічної служби України та санкціоновані обшуки у службових приміщеннях та за їх місцем мешкання.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: