Антикорупційний прокурор Холодницький: Кононенко – поки що свідок у справах

Антикорупційний прокурор Холодницький: Кононенко – поки що свідок у справах

Звинувачення щодо тиску на Абромавічуса Кононенку не висувались

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький стверджує, що народний депутат від БПП Ігор Кононенко проходить як свідок у справах, відкритих за заявою екс-міністра економічного розвитку та торгівлі Айварасу Абромавічуса. Про це він повідомив в інтерв’ю «Главкому».
«Наразі справу по епізоду з Пасічником (виконавчий директор «Нафтогазу України», якого екс-міністр економіки Айварас Абромавічус звинуватив у тиску – начебто Пасічник вимагав призначити його заступником міністра. – Ред.) відправлено до суду. По інших епізодах злочину, про які також заявляв міністр, слідство триває – треба здійснити велику кількість дій, у тому числі, дій в рамках міжнародного співробітництва. Ідеться ж не лише про Кононенка у всіх цих матеріалах», - сказав Холодницький.
«Щодо ролі Кононенка у «тиску» на міністра економіки – у заяві про злочин повідомлялося, що, буцімто, Пасічник був людиною Кононенка і від нього представлявся. Це вже спростували всі, у тому числі, і сам Абромавічус», - повідомив прокурор.
За його словами, звинувачення щодо тиску на міністра Кононенку не висувались, і він не фігурує в матеріалах. «Але слідство триває по інших епізодах, які називав екс-міністр економіки», - сказав Холодницький, зазначивши, що прізвище Ігоря Кононенка в них є у статусі поки що свідка.
Найближчим часом читайте на «Главкомі» другу частину інтерв’ю з Назаром Холодницьким.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: