Антикорупційний суд має бути незалежною установою – ЄС

Антикорупційний суд має бути незалежною установою – ЄС

Представники Євросоюзу готові допомогти Украні у запровадженні Вищого спеціалізованого антикорупційного суду

В Євросоюзі впевнені, що Антикорупційний суд повинен бути створений окремо від існуючої структури судової влади.

Про це йдеться у відповіді представництва Євросоюзу в Україні.

Коментуючи позицію ЄС щодо антикорупційного суду після публікації висновку Венеціанської комісії, у відомстві зазначили, що таке рішення є важливим для подальшої модернізації країни.

Понад те, висновок Комісії «містить корисне уточнення європейських стандартів щодо створення спеціалізованих антикорупційних судових органів».

«Вищий спеціалізований антикорупційний суд повинен бути створений як незалежна і окрема установа від існуючої структури судової влади. І навпаки, впровадження цього суду в існуючу структуру судової влади через призначення спеціалізованих суддів у всіх загальних місцевих судах, апеляційних та верховних судах не може бути виправданим чи застосованим на практиці з огляду на чинне законодавство та міжнародні зобов'язання України щодо створення спеціалізованого антикорупційного суду» - наголошується у коментарі представництва. 

Представники Євросоюзу також готові допомогти Украні у запровадженні Вищого спеціалізованого антикорупційного суду, який буде відповідати вимогам Комісії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: