Антикорупційний суд запрацює не раніше весни 2019 року - експерт

Антикорупційний суд запрацює не раніше весни 2019 року - експерт
Фото: vgolos.com.ua

Юрист вважає головною небезпекою для Антикорупційного суду - втручання Банкової

Антикорупційний суд запуститься не раніше весни 2019 року, а можливо, і одразу після президентських виборів. Про це розповів «Главкому» юрист та експерт в сфері антикорупційної політики Олександр Лємєнов.

Він заявив, що досить скептично ставиться до запропонованих правок.

«Стосовно Вищої кваліфікаційної комісії суддів у мене немає ілюзій: це підконтрольна Банковій структура, яка буде голосувати так, як їм потрібно. Ключове питання – хто стане міжнародним експертом, чи зможе Банкова у будь-якому форматі зацікавити їх, щоб вони ухвалювали потрібні рішення. Досвід, який ми маємо, свідчить про негативні результати, коли так звана політична еліта суне свого носа у реформування незалежного суддівського корпусу», - підсумував Лємєнов.

Детально про те, як приймали закон про Антикорупційний суд, читайте в матеріалі «Главкому» «Антикорупційний суд. Перемога, яку не чекали».

7 червня Верховна Рада України проголосувала за створення Антикорупційного суду. Рішення підтримали 315 нардепів. Проти проголосувало 25 депутатів. Утрималися - 25 Не голосували - 17.

У Міжнародному валютному фонді обіцяли перевірити прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс привітала український парламент та уряд за ухвалення закону про Антикорупційний суд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: