Антимонопольний комітет почав перевірку ринку скрапленого газу

Антимонопольний комітет почав перевірку ринку скрапленого газу

АМКУ не може наразі однозначного заявити про антиконкурентні дії у зв’язку з подорожчанням скрапленого газу

Антимонопольний комітет України перевіряє ситуацію на ринку скрапленого газу.

Про це повідомив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович.

«Сьогодні дійсно є різке подорожчання на роздрібному сегменті ринку. Є об’єктивні фактори, що спровокували зростання, – це зменшення імпорту з Росії і Білорусі у зв’язку з певними адміністративними перепонами, які створені в Росії, і плановими ремонтами заводів, які виробляють цей продукт, а також те, що у нас пікове навантаження по ринку відбувається у серпні-вересні – це сезонний фактор. І у нас відбувається постійне зростання споживання цього продукту– це зумовлено тим, що цей продукт дешевший», – сказав він.

Полюхович зауважив, що АМКУ не може наразі однозначного заявити про антиконкурентні дії у зв’язку з подорожчанням скрапленого газу.

«На сьогодні ми не можемо заявити однозначно, чи є антиконкурентні узгоджені дії, тому що та інформація, яка у нас є, стосується об’єктивних чинників. Щодо суб’єктивних чинників – ми можемо говорити лише тоді, коли отримаємо повний обсяг інформації на наші вимоги до ДФС, Держстату, Міненерговугілля», – додав він.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні у ході міжвідомчої наради доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі, правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу, визначити причини підвищення ціни на автомобільний (скраплений) газ.

Як повідомлялося, з 23 по 28 серпня ціна автогазу в великих мережах в Києві зросла в середньому ще на 50 коп./л  - до 16,5 грн/л. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: