Антимонопольний комітет почав розслідування злиття в Україні найбільших світових пивоварів

Антимонопольний комітет почав розслідування злиття в Україні найбільших світових пивоварів

Світові пивоварні концерни уклали угоду про наміри щодо об’єднання свого бізнесу

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання компанією Сан ІнБев Україна активів компанії Ефес Україна. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Нагадаємо, що в серпні найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) зі штаб-квартирою в Бельгії та найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об'єднання свого бізнесу на території Росії та України у рівних частках.

Передбачається, що угода може бути закрита до кінця першого півріччя 2018 року. Усі зміни набудуть чинності після закриття угоди, до цього моменту AB InBev і Anadolu Efes продовжуватимуть працювати як незалежні бізнеси.

Сан ІнБев Україна є однією і найбільших компаній пивоварного ринку України, займаючи 30% українського ринку. Їй належать Чернігівський, Харківський і Миколаївський заводи. Портфель пивних брендів складається з глобальних торгових марок: BUD, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Löwenbräu, Franziskaner, Spaten, Beck's, а також локальних: Чернігівське, Рогань, Янтар, Жигулівське.

Компанії Efes в Україні належить пивоварний завод у Донецьку, який зараз на непідконтрольній Україні території. На сайті компанії зазначено, що вона втратила контроль над цими потужностями з 1 лютого 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: