Антимонопольний комітет порушив справу щодо подорожчання автогазу

Антимонопольний комітет порушив справу щодо подорожчання автогазу

АМКУ вивчає, де саме мали місце ознаки антиконкурентних дій

Антимонопольний комітет порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу. Про це журналістам сказав голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв.

«Як ми інформували минулого тижня, ми проводимо розслідування. Вже було порушено фактову справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на цьому ринку», - сказав він.

За словами Терентьєва, вчора було прийнято рішення щодо призначення державного уповноваженого Валерія Полюховича, а також відкрито відповідну справу.

Він пояснив, що наразі відбувається детальне планування наступних кроків, і, відповідно, буде розпочато процесуальні дії АМКУ.

«Ми з обережністю ставимося до таких доказів, як оприлюднена смс-комунікація між учасниками ринку, яка з'являється на певному Інтернет-виданні, тим більше при такому досить однобокому висвітленні... Але у нас є кілька версій... Ми дивимося на відносини виробника з імпортером, виробника з підприємствами оптової торгівлі, діяльність українських виробників і українського рітейлу. Ми аналізуємо кожен елемент, щоб визначити, де саме ознаки антиконкурентних дій мали місце, і дати відповідну оцінку», - зазначив голова АМКУ.

Як повідомлялося, 22 серпня на біржі скраплений газ було реалізовано за рекордно високою ціною - близько 29 тисяч гривень за тонну, внаслідок чого роздрібні ціни могли вирости ще на пару гривень.

За період з 23 по 28 серпня ціна автогазу в великих мережах в Києві виросла в середньому ще на 50 копійок за літр до 16,5 гривні за літр.

29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальної службі і правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу.

На початку вересня роздрібні ціни на скраплений газ в деяких мережах українських АЗС незначно знизилися. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: