Апеляційний суд відмовився зняти арешт з майна нардепа Добкіна

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з майна нардепа Добкіна
Михайло Добкін на судовому засіданні
Фото: Уніан

Скаргу сторони захисту суд залишив без задоволення

Апеляційний суд Києва залишив в силі арешт на нерухоме і рухоме майно народного депутата з фракції Опозиційний блок Михайла Добкіна.

Як повідомляє прес-служба суду у Facebook, скаргу сторони захисту суд залишив без задоволення.

Відповідне рішення було прийнято у понеділок, 4 вересня.

19 липня Печерський райсуд Києва наклав арешт на нерухоме та рухоме майно, що належить Добкіну на праві власності.

Зазначимо, наприкінці серпня Апеляційний суд Києва відхилив клопотання народного депутата Михайла Добкіна про скасування йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, 15 липня Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. грн.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 млн грн, оскільки Добкін може впливати на розслідування.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: