Арабська коаліція завдала повітряних ударів по столиці Ємену

Арабська коаліція завдала повітряних ударів по столиці Ємену
Столиця Ємену

В результаті авіанальоту були поранені щонайменше три мирних жителі

Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією завдала два авіаудари по столиці Ємену Сана, зайнятої повстанцями-хуситами. Про це в ніч на суботу, 11 листопада, повідомляє агентство AFP з посиланням на очевидців. За інформацією телеканалу SBS, удари були завдані по будівлі міністерства оборони Ємену.

Повідомляється, що в результаті авіанальоту були поранені щонайменше три мирних жителі. Деякі джерела повідомляють про мінімум десять постраждалих. Удари припали на житловий район неподалік від будівлі Міноборони, уточнює агентство.

Раніше, 4 листопада, системи протиповітряної оборони Саудівської Аравії перехопили ракету, випущену в бік Ер-Ріяда з території Ємену воєнізованим угрупуванням повстанців-хуситів з шиїтського руху «Ансар Алла». Саудівці назвали це актом агресії з боку Ірану, звинувативши Тегеран в постачаннях ракет хуситам, і влаштували блокаду морських і повітряних портів Ємену.

Збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. З одного боку, в ньому беруть участь повстанці-хусити з шиїтського руху «Ансар Алла» і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії. Їх підтримує Іран. З іншого боку, в конфлікті беруть участь урядові війська і формування, лояльні президентові Абду Раббо Мансуру Хаді. Вони отримують підтримку з повітря і на землі від арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: