Арештантку із Covid-19 не пустили до камер Чернівецького СІЗО – Денісова

Арештантку із Covid-19 не пустили до камер Чернівецького СІЗО – Денісова
Медичний працівник Чернівецького СІЗО наполіг на проходженні заарештованою експрес-тесту на наявність Covid-19,

Усі, хто контактував з хворою на коронавірус жінкою, пройшли двотижневу самоізоляцію

Жінку, у якої виявили перший підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію Covid-19 у місцях несвободи, не була допущена до камерних приміщень Чернівецького СІЗО, а всі, хто з нею контактував перебували на двотижневій самоізоляції. Про це повідомила Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Омбудсман зазначила, що 27 березня 2020 року жінка була доставлена до ізолятора тимчасового тримання №1 у Чернівцях, де вона була до ранку 28 березня. На момент потрапляння до ІТТ симптомів респіраторного захворювання у затриманої не було, жінка також не скаржилась на здоров'я.

«Під час здійснення процедури опису флюорографічного знімка, лікар-рентгенолог рекомендував дообстежити затриману особу у лікаря-пульмонолога, який діагностував підвищений тиск та температуру тіла. Відповідно, останній відправив на дообстеження до лікаря-інфекціоніста, який діагностував ГРВІ. Після проведення вказаних обстежень затриману особу конвойним нарядом поліції доставили до Шевченківського районного суду міста Чернівці для обрання міри запобіжного заходу, після чого жінку повезли до Чернівецького слідчого ізолятора!, - повідомила Людмила Денісова.

Вона уточнила, що під час прийому в СІЗО відповідальний медичний працівник наполіг на проходженні заарештованою експрес-тесту на наявність Covid-19, результат якого був «слабо позитивним». Після чого жінку негайно госпіталізували до Чернівецької обласної клінічної лікарні, де помістили в окремий бокс інфекційного відділення.

«Наголошую, що в ІТТ жінка перебувала сама, до камерних приміщень СІЗО заарештована не була допущена. Усі медичні працівники місць несвободи, лікарі, які проводили обстеження жінки та співробітники поліції, які мали контакт з заарештованою були 14 днів на самоізоляції. Після чого пройшли перевірку на наявність захворювання – у жодного з них Covid-19 не виявлено», - зазначила Людмила Денісова.

Уповноважений також пояснила, що голова Шевченківського районного суду м. Чернівців та його помічник, які брали участь у судовому засіданні також перебували на самоізоляції 14 днів. 

«Звертаю увагу представників ЗМІ, що у випадку виявлення захворювання на коронавірусну інфекцію в пенітенціарних установах України буду повідомляти особисто», - наголосила Людмила Денісова.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 15 квітня зареєстровано 3764 випадки зараження коронавірусом, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: