Армія Асада заявила про початок «завершальної операції» із взяття Алеппо

Армія Асада заявила про початок «завершальної операції» із взяття Алеппо
Алеппо

Генерал армії Асада заявив, що повстанці здають позиції в Алеппо

Сирійська армія та її союзники дійшли до «завершальної стадії» взяття Алеппо.

Про це заявив генерал проурядової сирійської армії в понеділок, пише Reuters.

Журналіст видання в зоні, контрольованій урядом, повідомив, що бомбардування повстанських районів міста тривають у режимі нон-стоп протягом ночі, і цивільні, що опинилися там у пастці, описують ситуацію як подобу «кінця світу».

«Битва в східній частині Алеппо має закінчитися швидко. Вони (повстанці) мають не так вже й багато часу. Вони повинні або здатися, або померти», – сказав журналістам генерал-лейтенант Заїд аль-Салех, глава комітету з безпеки алеппського уряду.

Повстанці після нічного бою пішли з усіх районів Алеппо на східному березі річки, втративши Шейх Саїд на півдні своєї території, розповіли в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. Це означало, що їхній анклав зменшився удвічі всього за кілька годин, зазначив директор центру Рамі Абдурахман.

«Ситуація вкрай складна сьогодні», – сказав представник повстанського угрупування «Фастакім» Закарія Малахівджи.

Як повідомлялося 11 грудня, зі східного Алеппо за ніч втекло понад 10 тисяч осіб.

Від початку наступу урядових військ Сирії на східну частину Алеппо 15 листопада їм вдалося відвоювати вже 85% території в тих районах міста, які повстанці утримували з 2012 року. Повне захоплення Алеппо стане найбільшою втратою для сирійської опозиції за більш як п'ять років громадянської війни у країні.

Нагадаємо, напередодні учасники паризьких переговорів щодо Сирії закликали Москву та Дамаск припинити бойові дії в Алеппо, а також дозволити людям залишити зону боїв.

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію із закликом до припинення бойових дій у Сирії. Під час голосування, яке відбулось у п'ятницю, 9 грудня, документ підтримали представники 122 країн, у той час як «проти» висловилися представники 13 країн. Ще 36 країн під час голосування утрималися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: