АТО: бої зосередилися на ділянці Павлопіль-Широкине, поранені 4 бійців

АТО: бої зосередилися на ділянці Павлопіль-Широкине, поранені 4 бійців
Бої в АТО

У Міноборони підтвердили поранення в Мар’їнці двох волонтерів

На Маріупольському напрямку у зоні АТО порівняно з попередніми днями незаконні збройні формування різко збільшили кількість обстрілів українських позицій з гармат та мінометів.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«Як завжди, основні бойові дії тривають у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Кількість випущених боєприпасів по наших позиціях іде на десятки. Українські війська ведуть вогонь у відповідь. У Мар’їнці на позиціях ЗСУ поранено двох волонтерів», – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 43 обстрілів з боку бойовиків, більше половини – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойові дії вчора велися у Станично-Луганському районі, у Кримському та під Попасною. Полковник Мотузяник повідомив, що у Кримському, Новозванівці, Троїцькому бойовики масово застосовували міномети та гармати. Всього там бойовики здійснили 15 обстрілів, шість – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку  після довгої перерви під вогонь артилерії бойовиків знову потрапив український тиловий район – село Тоненьке під Авдіївкою. Незаконні збройні формування випустили 17 снарядів зі 122-мм гармат. Загинув цивільний.

«Також у другій половині дня окупанти неодноразово обстрілювали з мінометів наші позиції на Світлодарській дузі та в Авдіївській промзоні. При цьому було випущено понад 160 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь, щоб припинити ці агресивні дії окупантів», – розповів речник.

Водночас під Горлівкою, за його словами, вчора бойові дії не велися. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 обстрілів з боку бойовиків, всі – з важкого озброєння.

Мотузяник повідомив, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, четверо військовослужбовців отримали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: