Аваков показав виборчі протоколи, які силовики вилучили під час спецоперації у Затоці

Аваков показав виборчі протоколи, які силовики вилучили під час спецоперації у Затоці
Фото: Facebook Арсена Авакова

В Одеській області відбулася спецоперація із затримання бандитського угруповання

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков продемонстрував оригінали протоколів з минулорічних місцевих виборів, які були вилучені у членів бандитського угруповання, щодо якого правоохоронці провели операцію в Затоці, що на Одещині. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, виклавши фотографії протоколів.

1_03

За словами міністра Авакова, до складу організованого злочинного угруповання входять місцеві чиновники, судді й поліцейські. Відбуваються «обшуки та затримання по всіх елементах банди. Зафіксовано і внесено в провадження понад 50 епізодів злочинів, які очолювали «обрані» на виборах керівники місцевої Ради», - зазначив глава МВС.

«До операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції. Нацполіція, разом з ГПУ, оприлюднить детальний звіт за результатами операції в кінці наступного тижня», - написав Аваков.

Він нагадав, що раніше була проведена перша частина операції в Затоці, яка стосувалася захисту прав естонських інвесторів від організованої злочинної групи, що вимагала 30% від залучених інвестицій в розмірі 50 млн євро за право ведення бізнесу.

«Перші затримання в травні 2016 року ми провели за фактом замаху на вбивство представника інвестора. Було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 подільника, посередник). Оперативники і слідчі продовжували роботу по викриттю не тільки окремих щупалець, але і всього злочинного спрута, всієї злочинної структури і його керівників», - розповів Аваков.

Міністр заявив, що крім замаху на вбивство банда причетна до підпалу баз відпочинку та санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: