Аварія на Житомирщині: власнику автобуса повідомили про підозру

Аварія на Житомирщині: власнику автобуса повідомили про підозру
ДТП на Житомирщині
Фото: Управління ДСНС України у Житомирській області

Власнику автобуса загрожує до 5 років ув’язнення

У Житомирській області повідомили про підозру власнику автобуса, водій якого потрапив у ДТП, в якій загинули десятеро людей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Власника автобуса підозрюють за статтею 287 Кримінального кодексу (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).

Ця стаття передбачає до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів на строк до 3 років.

Автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який не забезпечив технічний стан транспорту та його обладнання, а також допустив до керування водія, який був стомлений.

Зранку 21 липня стало відомо, що поліція Житомирської області затримала власника маршрутного автобуса.

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП з маршрутками: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: