Австрія через мігрантів продовжить контроль на кордонах

Австрія через мігрантів продовжить контроль на кордонах

Австрія прийняла рішення продовжити внутрішній контроль на кордонах зі Словенією та Угорщиною

Австрія продовжує на наступні півроку, до травня 2019, здійснення контролю на кордонах з країнами-сусідами Угорщиною та Словенією, а також зберігає прикордонний контроль на інших кордонах до кінця свого головування в Раді ЄС.

Відповідний лист з інформуванням був надісланий у четвер від австрійського уряду до Брюсселя та партнерів по Шенгену, повідомляє «Австрійське агентство преси».

«З огляду на як і раніше високу кількість виявлення нелегальних мігрантів та прохачів притулку на території федерації, австрійський федеральний уряд дійшов висновку, що становище не є достатньо стабільним. З огляду на це Австрія прийняла рішення продовжити внутрішній контроль на кордонах зі Словенією та Угорщиною після 11 листопада 2018 року», - йдеться у листі, надісланому до Єврокомісії, Європарламенту та Ради ЄС.

Як зазначає АРА, конкретних цифр у листі щодо мігрантів та прохачів притулку не наводиться. Водночас звертається увага на те, що ця кількість останнім часом значно зменшилася: протягом січня-серпня 2018 року було зафіксовано 9 337 прохачів притулку – удвічі менше, ніж це було протягом цього періоду у 2017 року. У 2015 році, коли Австрія запровадила контроль на своїх кордонах, цифра становила 46 144 мігрантів, що в 5 разів більше, ніж зараз.

Національна рада Австрії (нижня палата парламенту) має розглянути продовження контролю на кордонах на засіданні 19 жовтня.

У Словенії вже висловили протест проти рішення австрійського уряду. В МВС країни його назвали незаконним та непропорційним.

Раніше в Єврокомісії закликали до скасування внутрішнього контролю на кордонах, введеного окремими країнами-членами через міграційну кризу 2015 року, оскільки це суперечить Шенгенській угоді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: