Австрійський телеканал: Київ використовує близькі стосунки Медведчука з Путіним в політичних цілях

Австрійський телеканал: Київ використовує близькі стосунки Медведчука з Путіним в політичних цілях
Володимир Путін та  Віктор Медведчук

Медведчук розказав каналу ORF, як часто зустрічається з Путіним, який є хрещеним батьком його доньки

Спецпредставник з гуманітарних питань в Тристоронній контактній групі, лідер громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук в інтерв'ю австрійському каналу ORF розповів, що Київ не здатен виконати політичну частину Мінських угод.

«Український президент підтримує їх виконання, але більшість в парламенті виступає проти. Це стосується особливого статусу Донбасу, закону про амністію і закону про місцеві вибори на Донбасі. І це уповільнює реалізацію дорожньої карти. Якщо нічого не зміниться, результатом стане заморожений конфлікт», - заявив Медведчук телеканалу.

Видання відзначило його важливу роль в якості учасника мирних переговорів в Мінську. Крім того, особливо близькі стосунки політика з президентом РФ  Путіним, за інформацією телеканалу, «Київ не раз використовував як канал зв'язку у власних політичних цілях».

За словами Медведчука, членство України в Північноатлантичному альянсі унеможливлює мирне вирішення для Донбасу, мешканці якого категорично проти НАТО.

«Росія зацікавлена в позаблоковому статусі України, тому що у нас спільний кордон протяжністю 3600 кілометрів. Більшість українців також не за приєднання, це показують опитування. Що стосується ЄС, Росія не проти приєднання України, але Росія добре знає, що вступ ніколи не відбудеться, тому що про це говорять і керівники ЄС», - підкреслив глава «Українського вибору». Він також розповів, як часто він зустрічається з президентом Росії Путіним, який є хрещеним батьком його дочки.

«Коли я з сім'єю буваю в Росії, я зустрічаюся з президентом Путіним, звичайно, не тільки там. Ці зустрічі перш за все продиктовані інтересами України, і цей канал комунікації можна використовувати в інтересах України. Звичайно, Путін також бачиться зі своєю хрещеницею, він хороший хрещений батько, який кожен рік 20 травня вітає хрещеницю з днем народження», - повідомив Медведчук.

ЗМІ називає лідера «Українського вибору» «контактною особою Путіна в Києві» і зазначає, що Медведчук здійснює необхідну нормалізацію відносин між Києвом і Москвою, «які можливі в довгостроковій перспективі».

Дджерело: Wehrschuetz.at

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: