Бальцерович: Яценюк і Яресько запобігли фінансовій катастрофі

Бальцерович: Яценюк і Яресько запобігли фінансовій катастрофі
Фото argumentua.com

Однією з ключових постмайданних змін стала політика Центрального банку щодо плаваючого курсу

Для українців залишилася непомітною одна з найважливіших змін, що відбулися після Революції гідності. Люди не помітили скорочення витрат бюджету, яке відбулося при Наталії Яресько та Арсенія Яценюка, розповів відомий економіст і політик, автор польської «шокової терапії» Лешек Бальцерович, пише «Економічна правда»

«Вони запобігли фінансовій катастрофі. Без цих заходів у вас був би величезний дефіцит бюджету і більш глибока девальвація, які негативно б вплинули на зростання економіки», - підкреслив експерт.

Бальцерович також повідомив, що однією з ключових постмайданних змін стала політика Центрального банку «в цей важкий період».

«Перейшовши на плаваючий курс Нацбанк зміг зберегти банківську систему. Люди і цього не бачать, оскільки не знають, що було б, якби нічого не робилося. По-третє, вживалися заходи дерегуляції. Але вони повинні бути ширшими і глибшими. Крім цього, Україна запустила систему Prozorro - це велике досягнення, і Захід це розуміє. Це дозволить скоротити корупцію. Ми пропонуємо застосовувати Prozorro і в приватизації», - повідомив економіст, зазначивши також великий прогрес в «Нафтогазі».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: