Банки почали давати українцям більше кредитів

Банки почали давати українцям більше кредитів
Приватні банки кредитували населення найактивніше

НБУ зберігає очікування по зростанню чистого гривневого кредитування фізичних осіб на рівні понад 30% рік до року у цьому році

У першому кварталі в Україні продовжило зростати кредитування фізичних осіб: на 5,8% за квартал та на 34,4% рік до року. Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

«Як і раніше, приватні банки кредитували населення найактивніше. При цьому, масштаб доларизації роздрібних кредитів знизився до 29,2%», - йдеться у повідомленні.

«НБУ зберігає незмінними очікування по зростанню чистого гривневого кредитування фізичних осіб на рівні понад 30% рік до року у 2019 році. Беручи до уваги таке стрімке зростання портфеля, Нацбанк проведе оцінювання пов’язаних з цим ризиків», - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, на основі отриманих результатів буде ухвалено рішення про доцільність запровадження жорсткіших стандартів оцінювання якості таких кредитів банками.

Нагадаємо, у 2018 році прибуток банківської системи сягнув історичного максимуму – 21,7 млрд грн.

Минулого року значно зменшилася кількість і частка збиткових банків. Так, із 77 платоспроможних банків 64 банки були прибутковими і отримали чистий прибуток 34,4 млрд гривень, що перекрило збитки 13 банків на 12,7 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: