Банкір розповів, яким буде фінансовий ринок до кінця року

Банкір розповів, яким буде фінансовий ринок до кінця року

Експерт прогнозує падіння курсу гривні на 5-7%

До кінця цього року українцям варто очікувати незначну девальвацію гривні до 5-7%, зниження цін на житлову нерухомість та зростання роздрібного товарообігу. Про це розповів заступник голови правління комерційного банку Єгор Перелигін під час  прес-конференції у «Главкомі».

За його прогнозами, до кінця року в Україні можна спостерігати відносну стабільність на фінансовому ринку.

«Я думаю, що до кінця року буде відносна стабільність. Також, на мою думку, курс сильно падати не буде. Ми можемо очікувати падіння до 5-7% до кінця року. Це мій базовий сценарій», - говорить фінансист.

Також Перелигін розповів, що на сьогоднішній день попит на ринку будівництва житлової нерухомості не відповідає спроможності покупців.

«Будівництво житлової нерухомості перебуває в сильній та міцній динаміці. Попит на ринку і спроможність покупців не встигають один за одним. У людей немає реальної заробітної плати для того, щоб сплачувати по 15-20 тис. грн за один квадратний метр. Також у людей немає інструменту довготривалого фінансування», - сказав фінансист.

Однак експерт зазначив, що на наступний рік українцям варто очікувати зниження цін на житло. «Велика ймовірність того, що бульбашка на ринку нерухомості надірветься. На початку наступного року варто очікувати падіння цін на житлову нерухомість. Але це падіння цін може бути приховане непрямими інструментами, а саме: акціями, розстрочками, знижками і т. д.», - розповів банкір.

За словами фінансового аналітика, відбудеться певне падіння індустріального виробництва та підвищення роздрібного товарообігу.

Також Перелигін зазначив, що нормативна база банківського сектору стала значно сильнішою. «Банківський сектор став сильнішим, нормативна база банківського сектору занадто сильна та сувора. Хотілося щоб до цього рівня дотягнулися інші інститути та органи. Якщо податкова служба, Міністерство фінансів, Мін’юст візьмуть приклад з НБУ, то вже буде певна стабілізація в правовому полі», - констатував фінансист.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: