Bellingcat довела російське походження «Бука», який збив Boeing 777

Bellingcat довела російське походження «Бука», який збив Boeing 777

Експерти виявили фотографію ЗРК «Бук 332», зроблену російським механіком, імовірно, навесні 2013 року. Фото підтверджує, що машина була приписана до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat оприлюднила нове фото, яке підтверджує, що «Бук», який збив влітку 2014 року Boeing 777, був приписаний до російської зенітно-ракетної бригади. Про це йдеться в доповіді організації.

Так, експерти виявили в соціальній мережі нову фотографію ЗРК «Бук 332», зроблену російським механіком, імовірно, навесні 2013 року. Фото підтверджує, що машина була приписана до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади (військова частина 32406). Це остання відома фотографія «Бука» перед передислокацією ЗРК з Росії в Україну.

Відзначається, що в мережу фото потрапило тільки в лютому 2015 року. Фахівці стверджують, що доказом того, що це саме той «Бук», який збив літак, служать білі цифри номера, позначки габариту навантаження і транспортні марки.

299516

«Вони знаходяться в тому ж місці, що і на фотографіях і відео «Бука 332», коли він був у Росії в червні 2014 року і в Україні в липні 2014 року», - йдеться в доповіді.

Ця фотографія є останнім виявленим зображенням «Бука 332», яке показує його неясне позначення і транспортне маркування перед конвоєм в червні 2014 року, коли була позначена середня цифра його позначення.

На фото зображений чоловік на фоні ЗРК «Бук 332», ззаду - рожевий контейнер для перевезення ракети 3М8 ЗРК «Коло». Згідно з повідомленням, фотографія з механіком була зроблена на транспортному дворі 53-ї бригади.

Підтверджує це інший знімок, опублікований невідомим курсантом в серпні 2014 року, на якому зображений той же рожевий ракетний контейнер і «Бук 332». Геотеги підтверджують, що фото зроблено у дворі 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова, недалеко від Курська. Геолокацію фотографії авторам доповіді вдалося підтвердити завдяки супутниковим знімкам. Встановлено, що людина на знімку займається ремонтом військової техніки, зокрема ремонтом «Бук-М1». Механік пояснив, що був у багатьох містах Росії в силу специфіки своєї роботи. Він підтвердив, що точно був у Курську в 2013 році і, можливо, в 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: