Береза назвав головну умову роботи комісії з розслідування справи Гандзюк

Береза назвав головну умову роботи комісії з розслідування справи Гандзюк
Борислав Береза заявив, що головною умовою роботи комісії є співпраця правоохоронних установ з комісією

ТСК вперше збереться на засідання 8 листопада на базі Комітету з протидії корупції

Голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів Борислав Береза заявив, що головною умовою роботи комісії є співпраця правоохоронних установ з комісією. У разі відсутності такої співпраці, Борислав Береза пообіцяв піти у відставку.

Береза пояснив, що ТСК вперше збереться на засідання 8 листопада на базі Комітету з протидії корупції, тоді відбудеться перше установче засідання комісії. Планується обрання секретаря комісії, а також розробка плану дій ТСК і обрання справ.

«Стовідсотково зрозуміло, що ми будемо займатись справою Катерини Гандзюк, але є ще дуже велика кількість нападів на активістів, усі ми не зможемо взяти, але декілька ми візьмемо у роботу. Ми розберемось, хто буде чим займатись», — зазначив Береза.

Він наголосив, що працювати комісія буде до 1 лютого наступного року. Після цього комісія завершить роботу, якщо її не подовжить Верховна Рада.

«Я сподіваюсь, що ми встигнемо за цей час все зробити, і після того вже буде звіт у парламенті», — наголосив депутат.

Також Береза пояснив, що серед інструментів, які має право використовувати комісія, це — запити, запрошення на спілкування, а також депутатські звернення.

«Коли я йшов на цю посаду, я спочатку намагався отримати гарантії — я отримав їх від голів фракцій — про те що з нами будуть співпрацювати працівники правоохоронних органів — СБУ, ГПУ та МВС. Це головне питання... якщо вони не будуть співпрацювати з нами, я про це публічно заявлю, і піду з посади», — наголосив Береза.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: