Безпілотні автобуси у Талліні порушують правила дорожнього руху

Безпілотні автобуси у Талліні порушують правила дорожнього руху
Безпілотний автобус в Талліні

Один з автобусів не поступився дорогою поліцейській машині з включеною мигалкою, інший проїхав на червоне світло на пішохідному переході

Два безпілотні автобуси, запущені в тестовому режимі в естонській столиці, порушують правила дорожнього руху.

Про це повідомляє «Тасс» з посиланням на загальнонаціональну радіостанція ERR.

За свідченням очевидців, один з автобусів не поступився дорогою поліцейській машині з включеною мигалкою, інший проїхав на червоне світло на пішохідному переході.

У мерії Талліна не вважають ці інциденти істотними - програмне забезпечення безпілотних автобусів не вміє поступатися дорогою спецтранспорту, тому, незважаючи на наявність в інноваційних автобусах штучного інтелекту, за роботою кожного стежить людина, яка пояснює принципи роботи технології новим пасажирам і додатково контролює безпеку.

Чому супроводжуючі автобуси контролери не втрутилися в потенційно аварійні ситуації, будуть з'ясовувати чиновники, сказав глава департаменту транспорту естонської столиці Талво Рутельмаа.

Можливо, вони сприймали екстрене гальмування в обох ситуаціях як загрозу пасажирам - хоча в тестовий період автобуси, які здатні їздити зі швидкістю 50-60 км/год, не розганяють понад 20 км/год.

Як повідомляв «Главком», два безпілотні автобуси з 29 липня курсують у Талліні за маршрутом «Котел культури - Бульвар Мере» і безкоштовно перевозитимуть пасажирів шість днів на тиждень

Вартість талліннського проекту автобусів-безпілотників в складає близько 100 тис. євро, дві третини з яких інвестували приватні партнери.

Раніше повідомлялося, що у кожному автобусі буде працювати супроводжуючий, який розповість пасажирам про нову технологію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: