Білий дім скоротить видачу віз за популярними студентськими програмами - The Wall Street Journal

Білий дім скоротить видачу віз за популярними студентськими програмами - The Wall Street Journal

Популярну серед молоді програму «Працюй і подорожуй» (Work and travel) в США можуть скасувати

Адміністрація Трампа задумалася про суттєве скорочення програм культурного обміну, які дають зарубіжної молоді можливість попрацювати в США, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Видання стверджує, що міжвідомча робоча група, що діє під керівництвом Білого дому, сфокусувалася на п'яти програмах, ключовим елементом яких є робота в США, - деяких категоріях програми обміну, учасникам якої видаються візи типу J-1.

Поінформовані джерела перерахували програми, які зараз переглядаються. Це річна програма «Працюй і подорожуй» (Work and travel), за якою в США щорічно приїжджають понад 100 тис. іноземних студентів, програма Аu pair (догляд за дітьми в обмін на проживання і можливість вчитися), програма для вожатих дитячих таборів, програма стажування для студентів та випускників (interns) і програма стажування для фахівців (trainees). Інші категорії програми видачі віз J-1 не переглядаються.

Надійшли різні пропозиції: або скасувати перераховані вище категорії віз, або ввести нові вимоги - наприклад, зобов'язати роботодавця довести, що він не може знайти американців на ці вакансії.
«Один чиновник адміністрації сказав: до відділу Держдепартаменту, який курує ці програми, недавно надійшла вказівка переписати правила таким чином, щоб п'ять вищезгаданих категорій програми J-1 були фактично скасовані. Неясно, чи є наміри ввести такі правила, чи прохання було спробою посприяти внутрішньому обговоренню питання», - йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: