Білорусь готує «особливі» вибори президента

Білорусь готує «особливі» вибори президента
Олександр Лукашенко очолює Білорусь з 1994 року

За словами голови ЦВК Бвлорусі, ця виборча кампанія проходитиме за «абсолютно особливих умов»

Парламент Білорусі призначив президентські вибори в країні на 9 серпня.

Про це повідомляє «Белта».

«Палата представників (Білорусі - ред.) сьогодні призначила президентські вибори на 9 серпня», - йдеться у повідомленні.

За словами голови ЦВК країни Лідії Єрмошиної, ця виборча кампанія проходитиме за «абсолютно особливих умов».

Так, збирачів підписів зобов'яжуть виконувати рекомендації МОЗ, всіх їх повинні забезпечити засобами індивідуального захисту.

Засідання обласних, районних, міських виконавчих комітетів при розгляді питань, пов'язаних з виборами, проходитимуть без спостерігачів, представників партій, громадських об'єднань.

Єрмошина додала, що виконувати рекомендації МОЗ щодо соціального дистанціювання і забезпечення засобами захисту зобов'яжуть і спостерігачів.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у найближчі п’ять років в Білорусі, швидше за все, з’явиться нова конституція.

Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусі з липня 1994 року. Зараз йде його п’ятий президентський термін, який закінчиться в 2020-м. На виборах глави республіки в 2001, 2006, 2010 і 2015 роках він набирав не менше 75 відсотків голосів. Його сини Віктор і Дмитро займають високі державні пости в білоруській системі влади.

Лукашенко, рік тому оголосив про плани йти на шостий термін, пообіцяв, що перед виборами ніхто не буде тяжіти над білорусами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: