Лукашенко анонсував появу нової конституції Білорусі

Лукашенко анонсував появу нової конституції Білорусі

Олександр Лукашенко під час суботника

Фото БЕЛТА

Президент Білорусі відзначав, що майбутні вибори в Білорусі пройдуть чесно і порядно

У найближчі п’ять років в Білорусі, швидше за все, з’явиться нова конституція. Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко, передає БЕЛТА.

«Тут однозначно можна відповісти, що ми в новій п’ятирічці, швидше за все, будемо мати нову конституцію», – сказав Лукашенко.

Свою заяву він зробив, відповідаючи на запитання журналістів під час республіканського суботника. За словами Лукашенка, якби послання президента країни відбулося вчасно, з цілої низки питань були б дані відповіді. У їх числі майбутні президентські вибори в Білорусії. «Тут можна однозначно сказати, що ми їх будемо проводити по конституції, як я і обіцяв», – підкреслив Лукашенко.

За словами білоруського лідера, послання президента відкладено на деякий час. Один з варіантів його проведення – поєднати з передвиборною програмою нинішнього глави держави. «Це одна з ідей. Я недавно буквально прийшов до такої ідеї. Може бути, ще щось з’явиться», – додав Лукашенко.

Раніше президент Білорусі відзначав, що майбутні в 2020 році вибори в Білорусі пройдуть чесно і порядно. Лукашенко, рік тому оголосив про плани йти на шостий термін, пообіцяв, що перед виборами ніхто не буде тяжіти над білорусами.

Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусі з липня 1994 року. Зараз йде його п’ятий президентський термін, який закінчиться в 2020-м. На виборах глави республіки в 2001, 2006, 2010 і 2015 роках він набирав не менше 75 відсотків голосів. Його сини Віктор і Дмитро займають високі державні пости в білоруській системі влади.

Нагадаємо, Лукашенко вважає, що коронавірус – боже покаранням білорусам.

Як повідомлялося, Лукашенко всупереч коронавірусу поїхав на суботник садити дерева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: