Лукашенко заявив про неможливість скасування параду Перемоги

Лукашенко заявив про неможливість скасування параду Перемоги
Лукашенко підкреслив, що особливі заходи безпеки через Covid-19 – необхідні, наприклад, «старих треба поберегти»

«Білорусь – це живий пам’ятник тієї війни» – Лукашенко

Тисячі білорусів хочуть, щоб парад на честь Перемоги у Другій світовій війні в Мінську відбувся в цьому році, незважаючи на епідемію коронавірусу. Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко, передає Белта.

«Мене дуже хвилює, що люди не схвалять, якщо ми, злякавшись, розбредемося по норах. І взагалі, Білорусь – це живий пам’ятник тієї війни», – сказав він і заявив, що парад не підлягає скасуванню.

Він підкреслив, що особливі заходи безпеки через Covid-19 – необхідні, наприклад, «старих треба поберегти», незважаючи на те, що ветерани самі попросили його організувати парад. Однак, на думку президента, захід не найнебезпечніше з точки зору епідеміологів і вірусологів, а в минулі свята люди самі дотримувалися безпеки без обмежень.

За даними на 3 травня, число інфікованих досягло 15828 чоловік, тобто цифра зросла майже втричі, померли 97 пацієнтів. ВООЗ і ООН закликали Мінськ негайно ввести карантин.

Нагадаємо, станом на ранок 3 травня, в світі від ускладнень, спричинених хворобою, померли 5215 осіб. Сумну першість за кількістю летальних випадків тримає США. Там померла 1691 особа.

У Великій Британії жертвами захворювання стала 621 особа, в Італії – 474, у Бразилії – 340, в Еквадорі – 308, в Іспанії – 276, у Канаді – 175, у Франції – 166, у Мексиці – 113 та 100 жертв в Індії.

Найбільше нових випадків підтвердили у США – 29,7 тисяч. За цей період у Росії діагностували 9,6 тисяч хворих, у Великій Британії – 4,8 тисяч, у Бразилії – майже 4,5 тисяч, в Іспанії – понад 2,5 тисяч, в Індії – 2,4 тисяч, у Перу – більше 2 тисяч та 1,9 тисяч у Туреччині.

Загалом в усьому світі вилікувались понад 1 мільйон 120 тисяч людей.

Нагадаємо, Лукашенко досі не здавав тест на коронавірус.

Як повідомлялося, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Білорусі заявив, що в країні один з найвищих темпів зростання випадків зараження коронавірусом в Європі. За кількістю інфікованих на 1 мільйон населення Білорусь випереджає сусідні країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: