Більше тисячі жінок прийнято на військову службу за контрактом

Більше тисячі жінок прийнято на військову службу за контрактом

Із розширенням наказу N292 МО, завдяки якому жінки отримали можливість обіймати ще додатково 63 військові посади в лавах ЗСУ

За неповні три місяці дії наказу № 292 на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок. Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці. Про це повідомила народний депутат Ірина Фріз, повідомляє прес-служба БПП.

Фріз у рамках проекту по боротьбі з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України взяла участь у Форумі, який відбувався у Запоріжжі.

За словами депутата, Форум було присвячено досвіду реалізації гендерних ініціатив у місцевих та регіональних програмах.

«Я розповіла про МФО «Рівні можливості»— здобутки за п’ять років існування. За цей час тричі парламент змінився, а МФО продовжує діяти, вирішувати, впливати. Говорили про плани та поточні питання. Ділилася досвідом щодо застосування засобів та механізмів, які ми з колегами МФО використовуємо для того, щоб питання гендерного рівноправ’я були пріоритетними і не вважались чи то лайкою, чи то нікчемною метушнею», — сказала Фріз.

Вона навела приклад реалізації гендерної ініціативи, зокрема із розширенням наказу N292 МО, завдяки якому жінки отримали можливість обіймати ще додатково 63 військові посади в лавах ЗСУ.

«Серед них — як бойові, так і небойові посади: водій, інструктор, кулеметник, лаборант, мінометник, навідник, начальник пральні, перекладач, розвідник, стрілець-снайпер, гранатометник, командир бойової машини, командир відділення, старший пекар, стрілець-зенітник тощо. ок. Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці», — відзначила депутат.

Фріз переконана в тому, що пріоритетом МФО на майбутнє є сприяння реалізації Національному плану дій щодо виконання Резолюції ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: