Біля Босфору розламалося навпіл судно, яке возило вантажі в окупований Крим

Біля Босфору розламалося навпіл судно, яке возило вантажі в окупований Крим
Турецький суховантаж Leonardo

Судно раніше перевозило ільменіт для заводу «Титан» в окупованому Криму

Турецьке судно, яке возило сировину на завод «Титан» в окупованому Криму, розламалося навпіл біля входу в Босфор.

Про це повідомляє BSNews.

«Моніторингова група Майдану закордонних справ і BSNews повідомляє, що в ніч з 26 на 27 серпня 2017 року біля входу в протоку Босфор розламався навпіл суховантаж Leonardo, який неодноразово перевозив ільменіт для заводу «Титан» в окупованому Криму через керченський порт Камиш-Бурун», - йдеться в повідомленні.

Відомо, що судно йшло в баласті (без вантажу) з Ростова-на-Дону в турецький порт Тузла – після того, як 8 серпня 2017 року доставило черговий вантаж 3000 тонн ільменітової руди з турецького порту Самсун в порт Камиш-Бурун. На даний час кормова частина судна знаходиться біля турецького узбережжя – доставлена туди турецькими рятувальниками на буксирі.

Старий 42-річний суховантаж радянського виробництва в 2011 році був проданий «Укррічфлотом» турецькому власнику. Із серпня 2015 року - фігурант сирійського чорного списку США. Заходом у порти окупованого Росією Кримського півострова судновласники, капітани та екіпажі суден скоюють злочин, нагадує Майдан закордонних справ.

«Главком» також повідомляв, що у Керченській протоці у неділю, 27 серпня, окупанти почали морську операцію із транспортування і монтажу арок Керченського мосту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: