Богомолець вимагає винести на розгляд Ради два надважливі для здоров’я українців законопроекти

Богомолець вимагає винести на розгляд Ради два надважливі для здоров’я українців законопроекти
Ольга Богомолець заявила, що знає, як захистити українців від неякісних харчових продуктів

Законопроект №2820, на думку парламентарія, має на меті захистити дітей та підлітків від куріння

Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець вимагає винести на розгляд парламенту законопроект №8464 про санітарно-епідеміологічне благополуччя та законопроект №2820 про захист дітей та підлітків від тютюнокуріння. Про це вона заявила на погоджувальній раді парламенту та написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами парламентаря, законопроект №8464 покликаний захистити українців від неякісних харчових продуктів.

«Через непродуману політику уряду контроль над якістю продуктів з боку держави втрачено, вперше за роки незалежності в Україні люди вмирають від промислового ботулізму – заражених продуктів, куплених у супермаркетах. Смертність від ботулізму за останні роки в нашій країні виросла втричі. При цьому смертям від отруєнь в більшості випадків можна й потрібно було запобігти», – написала політик.

Другий законопроект (№2820) має на меті захистити дітей та підлітків від куріння.

«Він забороняє продаж цигарок з ароматизаторами, передбачає збільшення розміру попереджень про шкоду куріння на пачках та їх друк з обох боків пачки у верхній частині, зобов’язує виробників звітувати про склад продукції та її вплив на здоров’я людини, забороняє продавати електронні сигарети неповнолітнім та встановлює чіткі вимоги до вмісту й маркування цих пристроїв, а ще – забороняє рекламу тютюну в інтернеті. На жаль, цей законопроект сьогодні блокується у парламенті лобістами тютюнових корпорацій», – підкреслила парламентар.

Вона зазначила, що політика чинної влади призводить до того, що Україна вимирає.

«Я не втомлюватимусь повторювати: сьогодні охорона здоров’я в Україні та відновлення людського потенціалу не входить до пріоритетів влади. Через таку політику скорочення населення прискорилося до 200 тисяч на рік. Україна вимирає, слабшає та стає неконкурентоспроможною», – констатувала голова профільного комітету ВР.

За її словами, особисто вона має кардинально різні цілі з чинною владою щодо питання побудови сильної держави.

«Моя ж мета – побудова сильної відповідальної держави, яка дбає про життя, здоров’я та добробут своїх громадян. І тому наші шляхи з цією владою сьогодні принципово розходяться», – підсумувала Ольга Богомолець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: