Бомбардування Алеппо. Лавров поскаржився на втому «від голосінь Вашингтона»

Бомбардування Алеппо. Лавров поскаржився на втому «від голосінь Вашингтона»
Сергій Лавров

Американці самі не роблять нічого: палець об палець не вдарили, - глава МЗС РФ

Москва вже втомилася від голосінь Вашингтона з приводу припинення бойових дій в Алеппо. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише ТАСС.

«Що стосується Алеппо, то ми втомилися вже слухати голосіння американських колег з нинішньої адміністрації з приводу того, що треба негайно припинити бойові дії, а росіяни хочуть зробити це тільки тоді, коли будуть узгоджені коридори», - сказав Лавров.

«Кажуть, що три дні - це мало і довго, треба відразу припиняти бойові дії, - звернув увагу міністр. -Але якщо згадати історію, то з початку вересня можна було витратити два-три-чотири, сім днів і такі коридори узгодити, щоб бойовики пішли з Алеппо, і щоб там була відновлена законна легітимна влада», - сказав Лавров.

«Замість того, щоб цим займатися, нас закликають щодня назавтра припинити бойові дії, закликають до цього ж сирійські збройні сили, а самі не роблять нічого: палець об палець не вдарили для того, щоб, як то кажуть, відмежувати своїх помірних від чужих терористів» , - продовжив Лавров.

За словами глави МЗС РФ, замість регулярних голосінь на брифінгах в Держдепартаменті потрібно було скористатися контактами російських і американських експертів в Женеві і «зробити дуже просту річ - використати витрачений даремно час для того, щоб вирішити всі питання, що стосуються виведення бойовиків і остаточного звільнення цивільних осіб , які перебувають у бойовиків фактично в заручниках». «Все це можна було б давним-давно вже вирішити», - підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: